Le Monde Diplomatique – Македонско издание

Азија

Ујгурите, помеѓу репресијата и инструментализацијата

Самоволни притвори, физичко и психичко насилство, изнудени признанија, судење без адвокат, уцени врз роднини … Г-ѓа Гулбахар Хаитиваџи, која е од ујгурите, раскажува за ужасот што го доживеале во затворот, а потоа во центрите за превоспитување во Синѓанг (Кина).


Од Мартин Булард


Фото: Joel Heard / Unsplash

Самоволни притвори, физичко и психичко насилство, изнудени признанија, судење без адвокат, уцени врз роднини ... Г-ѓа Гулбахар Хаитиваџи, која е од ујгурите, раскажува за ужасот што го доживеале во затворот, а потоа во центрите за превоспитување во Синѓанг (Кина). Сè започнало во 2016 година, кога добила повик од нејзината стара компанија...

За да ја прочитате содржината целосно потребно е да направите претплата за изданието за Јули 2021.
Доколку веќе сте претплатени за актуелното издание, потребно е да се најавите со вашето корисничко име и лозинка.

Поврзани текстови

Кошничка

Cart is empty

Вкупно
ден0.00
0
LeMonde Diplomatique - македон

FREE
VIEW