вторник, 5 Мар 2024 / 15:06:52
Le Monde Diplomatique – Македонско издание

Ако Асанж се викаше Навални

Долга статија објавена на интернет на 26 септември од тим новинари на YahooNews за сите овие елементи ги детализира по испрашувањето на триесетина службеници од американските безбедносни агенции[1]. Г. Мајк Помпео, тогашниот директор на ЦИА, не ја криеше својата игра во април 2017 година : „Wikileaks е разузнавачка служба непријателски настроена кон САД, често охрабрувана од Русија. (…)

 


Од Серж Халими и Пјер Римберт


Фото: Stockvault

Во март 2017 година, Џулијан Асанж ја заврши својата петта година затвор во амбасадата на Еквадор во Лондон. Водачите на Централната разузнавачка агенција (ЦИА) се решени да го запленат: Wikileaks, чиј ко-основач е Асанж, штотуку откри кои алатки ЦИА ги користи за шпионирање на електронски уреди. Бегството е одлучувачко. Водичите...

За да ја прочитате содржината целосно потребно е да направите претплата за изданието за Ноември 2021.

Доколку веќе сте претплатени за актуелното издание, потребно е да се најавите со вашето корисничко име и лозинка.

Поврзани текстови

Кошничка

Cart is empty

Вкупно
ден0.00
0
LeMonde Diplomatique - македон

FREE
VIEW