Le Monde Diplomatique – Македонско издание

Во океанот на измамата кон незаконската работа

Теоретски сè построго е да се почитува законската регулатива за незаконско работење. Неодамнешните пресуди за измама на шпанските компании кои обезбедуваа привремена работна сила во францускиот земјоделски сектор – кои притоа имаа корист од тоа, сепак може да означат чекор напред.

Од Сандрин Лана и Елен Сервел
Новинарки


Фото: Nicola Barts/Pexels

Со санкционирање на „генерализирано прибегнување кон измама“, „скриена работа“, „договарање и недозволен заем за работа“ во организирана банда, кривичниот суд од Марсеј во мај минатата година изрече невообичаено цврсти казни за овој вид на прекршоци : од две до пет години затвор, со и без суспензија, против главните раководители, парична...

За да ја прочитате содржината целосно потребно е да направите претплата за изданието за Ноември 2021.

Доколку веќе сте претплатени за актуелното издание, потребно е да се најавите со вашето корисничко име и лозинка.

Поврзани текстови

Кошничка

Cart is empty

Вкупно
ден0.00
0
LeMonde Diplomatique - македон

FREE
VIEW