вторник, 5 Мар 2024 / 15:51:47
Le Monde Diplomatique – Македонско издание

Злобна реклама

Поради стравот од отуѓување на печатот, радиото и телевизијата, владата се одлучи за „повелби за добро однесување“ и доброволни обврски од рекламни агенции во форма на „климатски договори“ потпишани со огласувачи под надлежност на Вишиот совет за аудио-визуелност. Ова е за да се намалат „комерцијалните комуникации“ на производи и услуги со означување што потврдува негативно влијание врз животната средина

Од Мари Бенилид
Новинар. Автор на „On achète bien les cerveaux. La publicité et les médias“, Raisons d’Agir, Париз, 2007 година.


Фото: Yuting Gao / Pexels

Овој 27 ноември 2020 година, во „France Télévisions“, камерите на јавниот сервис донекаде снимаа специјална програма наречена „Општи држави за комуникација“. Од г-ѓа Мерцедес Ера, извршен претседател на „Havas Worldwide“, до г. Франк Жерве, потпретседател на групацијата „Accor“ и претседател на Сојузот на марки, па се до г. Готје Пике, претседател...

За да ја прочитате содржината целосно потребно е да направите претплата за изданието за Август 2021.
Доколку веќе сте претплатени за актуелното издание, потребно е да се најавите со вашето корисничко име и лозинка.

Поврзани текстови

Кошничка

Cart is empty

Вкупно
ден0.00
0
LeMonde Diplomatique - македон

FREE
VIEW