вторник, 5 Мар 2024 / 14:51:07
Le Monde Diplomatique – Македонско издание

Јаглероден отпечаток и зелена музика

Пионерската група на трип-хоп движењето во Бристол, Масив Атак, соработуваше со Центарот за истражување на климатските промени Тиндал, на состанок на истражувачи и економисти, за да се направи една стратегија што вклучува употреба на електрични возила, напуштање на приватните авиони и елиминирање на дизел агрегатите на музичките фестивали.


Од Ерик Делхеј*
*Новинар


Фото: Vishnu r nair/Pexels

Додека нивната музичка инспирација пресушува - за што сведочи и Музика на сферите, нивниот последен албум - британската поп-група Колдплеј произведува плоден дискурс за еколошките последици на музичката индустрија, од која е еден од најголемите продавачи. Откако во 2019 година објавија дека се откажуваат од огромните турнеи додека не можат...

За да ја прочитате содржината целосно потребно е да направите претплата за изданието за Јули 2022.
Доколку веќе сте претплатени за актуелното издание, потребно е да се најавите со вашето корисничко име и лозинка.

Поврзани текстови

Кошничка

Cart is empty

Вкупно
ден0.00
0
LeMonde Diplomatique - македон

FREE
VIEW