Le Monde Diplomatique – Македонско издание

Во патрола со ирските националисти

…Sидовите се прекриени со графити: „ Британци одете по ѓаволите “, „Ослободете го  Пол Мекинтир1“, „Британската неправда не е правда!“. Како што се приближуваме кон гробиштата, постерите што повикуваат на демонстрација секогаш се залепени на бандери, канти за ѓубре или броила за електрична енергија…

Од нашиот специјален дописник Хадрин Холштајн
Истражувач


Фото: K. Mitch Hodge / Unsplash

Сабота 3 април 2021 година, Лондондери. Името на овој град во Северна Ирска има шест букви кои не сакат да ги изговорат католиците кои живеат таму: првите шест. Би можеле да кажеме дека овде не го сакаат многу Лондон. Изминатите неколку дена, како што се приближуваше Велигденскиот викенд, знамињата ги красеа куќите...

За да ја прочитате содржината целосно потребно е да направите претплата за изданието за Јули 2021.
Доколку веќе сте претплатени за актуелното издание, потребно е да се најавите со вашето корисничко име и лозинка.

Поврзани текстови

Кошничка

Cart is empty

Вкупно
ден0.00
0
LeMonde Diplomatique - македон

FREE
VIEW