вторник, 5 Мар 2024 / 15:56:13
Le Monde Diplomatique – Македонско издание

Во име на привлечноста на териториите

За педесет години, големите малопродажни места во голема мера се етаблираа во францускиот пејзаж. Тие сега контролираат над две третини од трговијата со храна и половина од трговијата со непрехранбени производи… Во Vénissieux, „Ikea“ има најголема продавница во Франција со 40 000 метри квадратни и се надева дека ќе го зголеми бројот на клиенти за 20% за да достигне 3,6 милиони годишни посетители

Од Маргот Хемерлих
Новинар, collectif Singulier


Фото: Christian V / Unsplash

Најголемата трговска област во метрополитенското место во Лион од автомобилската ера, Porte des Alpes гледа како два големи брендови се преселуваат во новата област Vénissieux. Местата за паркирање и попустите веќе не се доволни за да привлечете сè повеќе клиенти. Локалните избрани службеници и дистрибутерите работат заедно за да измислат...

За да ја прочитате содржината целосно потребно е да направите претплата за изданието за Јуни 2021.
Доколку веќе сте претплатени за актуелното издание, потребно е да се најавите со вашето корисничко име и лозинка.

Поврзани текстови

Кошничка

Cart is empty

Вкупно
ден0.00
0
LeMonde Diplomatique - македон

FREE
VIEW