вторник, 5 Мар 2024 / 14:48:46
Le Monde Diplomatique – Македонско издание

Уметник, јас сум луксуз

Јас се викам Паскал Буазиз. Јас сум пејач. Имам четириесет и девет години. Ќе ви зборувам за себе. Ова е единствената тема за која сметам дека сум прилично компетентен. Велам дека сум пејач, но сум бил многу други работи на страна во последните триесет години. Не е секогаш лесно да се биде само пејач. Дури и за повеќето од нас музичарите е многу комплицирано.

Паскал Буазиз*
*Пејач, автор на Mendelson Intégrale (1995-2021), Médiapop Éditions, Париз, 2021 година


Фото: Snapwire/Pexels

Не е секогаш лесно да се биде само пејач. Дури и за повеќето од нас музичарите е многу комплицирано. Веќе неколку години, издржувајќи се на грбот на мојата партнерка, повторно можам да си го дозволам луксузот да станам вистински уметник со полно работно време : како обичен изведувач. Бев во...

Поврзани текстови

Кошничка

Cart is empty

Вкупно
ден0.00
0
LeMonde Diplomatique - македон

FREE
VIEW