Le Monde Diplomatique – Македонско издание

Толку фини владини уметници

Се смееме. Затоа што без воопшто да зборуваат за „подигнување на свеста“ за каузите на… каузите кои самите тие ги бранат, без воопшто да укажат на политичкиот вакум на нивните изјави на намери, може да се забележи дека овие владини уметници се чини дека не „станале свесни“ дека, во областите блиски до нив, состојбата е загрижувачка.

Од Евлин Пије


Фото: Soulful/Pexels

Тоа претставуваше трогателен момент. Пандемијата и  справување со истата предизвикаа, постојано преиспитување на „дисфункциите“ на нашето општество и, заедно со интензивната желба да се стави крај на нејзините грешки, ја разбудија не помалку интензивната извесност дека ништо никогаш не може да биде „повторно“ исто: од сите страни, доаѓаше повик за...

За да ја прочитате содржината целосно потребно е да направите претплата за изданието за Декември 2021.

Доколку веќе сте претплатени за актуелното издание, потребно е да се најавите со вашето корисничко име и лозинка.

Поврзани текстови

Кошничка

Cart is empty

Вкупно
ден0.00
0
LeMonde Diplomatique - македон

FREE
VIEW