вторник, 5 Мар 2024 / 15:50:55
Le Monde Diplomatique – Македонско издание

Што е тоа што не го задржува вниманието кај работничките класи?

Цената на бензинот, која ги извади Жолтите елеци на улиците, никогаш не беше едно од главните  барањата на левичарските организации. За работничките класи, ова е далеку од единствената тема на која ѝ треба политички  или синдикален  одглас. …

Од Пјер Сушон *
*Новинар.


Фото: Cleyder Duque/Pexels

„Цената на бензинот или горивото како дел од  класната борба.“ Што се однесува до првичното барање на Жолтите елеци, овој поднаслов од еден весник близок до Новата антикапиталистичка партија (НПА) е недвосмислен. Сличен е со насловот: „Народно востание во Иран. [1] “ За иранските бунтовници од есента 2019 година, се...

Поврзани текстови

Кошничка

Cart is empty

Вкупно
ден0.00
0
LeMonde Diplomatique - македон

FREE
VIEW