Le Monde Diplomatique – Македонско издание

Работа во домашни услови, лобирање на газдите

Надежта за радикални трансформации што ги донесе Народниот фронт ја сруши идеологијата за служење на работодавачите, според која некои луѓе се создадени да служат, додека на други треба да им се служи, и дека ваквиот редослед на работите е непроменлив

Од Тимоти де Рогрлодр
Новинар, автор на Première de corvée, издавачка куќа LGM, Париз, 2019 година


Фото: Jonathan Kemper / Unsplash

На 3 февруари 2019 година, во интервју за дневниот весник Parisien, г-динот Жералд Дарманин, тогашен министер за јавен буџет, ја спомна идејата за намалување на одредени даночни трошоци за да се финансираат мерките што ги бараат „жолтите елеци“. Особено на оној трошок, кој им овозможува на работодавците на работниците кои...

За да ја прочитате содржината целосно потребно е да направите претплата за изданието за Мај 2021.
Доколку веќе сте претплатени за актуелното издание, потребно е да се најавите со вашето корисничко име и лозинка.

 

Поврзани текстови

Кошничка

Cart is empty

Вкупно
ден0.00
0
LeMonde Diplomatique - македон

FREE
VIEW