Le Monde Diplomatique – Македонско издание

Ограничен претседател

Човекот кој во 2016 година прогласи: „Ако не се собереме повторно за пет години, или за десет години, Националниот фронт ќе биде на власт“, веќе некое време престојува во Елисејската палата. Каде ли ќе биде Марин Ле Пен за 10 години?


Серж Халими


Фото: анна-рыжкова/ pexels

Одрекувањето на претседателот Емануел Макрон е застрашувачко. Изјавувајќи набргу по неговиот повторен избор во Елисејската палата, тој потврди дека неговата победа минатиот април беше стекната по еден автоматизам. На парламентарните избори што следеа, Макрон го загуби своето парламентарно мнозинство и покрај системот на гласање кој претерано ги претставуваше кандидатите на...

За да ја прочитате содржината целосно потребно е да направите претплата за изданието за Јули 2022.
Доколку веќе сте претплатени за актуелното издание, потребно е да се најавите со вашето корисничко име и лозинка.

Поврзани текстови

Кошничка

Cart is empty

Вкупно
ден0.00
0
LeMonde Diplomatique - македон

FREE
VIEW