вторник, 5 Мар 2024 / 14:29:12
Le Monde Diplomatique – Македонско издание

Шеги кои го навредуваат машкото его

Одење по јаже на кинеската комичарка

Доаѓајќи од селско семејство во Хебеи, област која се граничи со Пекинг, Јанг Ли се стекна со диплома за дизајн и имаше две кратки претходни професионални искуства, кои биле „досадни“, и според однапред наметнати нивни услови. Од овие причини, во октомври 2018 година, таа ја започнува својата кариера како комичар, што е главно машка професија во Кина.

Од Жанг Жулин
Новинар


Фото: 丁亦然 / Unsplash

„Жена која игра мајтап со мажите и заработува од нив“. Огорчени од оваа идеја, ордите корисници на интернет ја напаѓаат сметката на производителот на лаптопи „Интел“ на кинеската социјална мрежа „Веибо“, барајќи бојкот на неговите производи. Вина на брендот: неговата нова промоторка, Јанг Ли. Станува збор за една 29-годишна комичарка,...

За да ја прочитате содржината целосно потребно е да направите претплата за изданието за Јуни 2021.
Доколку веќе сте претплатени за актуелното издание, потребно е да се најавите со вашето корисничко име и лозинка.

Поврзани текстови

Кошничка

Cart is empty

Вкупно
ден0.00
0
LeMonde Diplomatique - македон

FREE
VIEW