вторник, 5 Мар 2024 / 14:45:26
Le Monde Diplomatique – Македонско издание

Од попуст до органска храна, уметност на сегментирање на пазарот

Ниските цени добиени од огромните купувачки групи, го карактеризираат намалувањето на моделот поставен од Карл и Тео Албрехт, основачите на „Aldi“ (контракција на Albrecht Discount), чии наследници сега се на чело на најголемото богатство на Германија. Овој гигантски малопродажник на храна кој е специјализиран за попусти, објави продажба од 106 милијарди евра во 2020 година. Со 210 000 вработени ширум светот, групацијата се наоѓа на четвртото место во светот помеѓу трговците на мало, после Walmart, Amazon и Swarzt (Lidl)

Од Оливиер Море
Новинар


Фото: Peter Bond / Unsplash

Помеѓу индустриската област Шамбери и станбените населби, можноста за недвижен имот спои органски трговци и ланец специјализиран за попусти. За време на пазарењето, два навидум далечни начини на живот се разминуваат и игнорираат едни со други. Овие два социјални универзума пред сè претставуваат два целни клиенти. Ладен северен ветер ги...

За да ја прочитате содржината целосно потребно е да направите претплата за изданието за Јуни 2021.
Доколку веќе сте претплатени за актуелното издание, потребно е да се најавите со вашето корисничко име и лозинка.

Поврзани текстови

Кошничка

Cart is empty

Вкупно
ден0.00
0
LeMonde Diplomatique - македон

FREE
VIEW