Le Monde Diplomatique – Македонско издание

Нетрасираниот популарен американски конзервативизам

Долго време е евидентно дека многу гласачи се и културолошки конзервативни и економски прогресивни и дека на плутократската Републиканска партија, ако не е толку горчлива, ќе и биде полесно да освои мнозинство гласови. Затоа, не треба да изненадува што Трамп не сврте налево…

Од Даниел Лубан
Научен соработник по политикологија на Универзитетот во Оксфорд.


Фото: Suzy Brooks / Unsplash

Како и пред дванаесет години, кога стана потпретседател на Барак Обама, Џозеф Бајден пристигнува во Белата куќа среде економска криза. Но, опозицијата со која мора да се соочи се смени. Неговиот претходник, Доналд Трамп, го разби стариот „молитвеник“ на Републиканската партија, оној што секогаш се залагаше за помалку држава, што...

За да ја прочитате содржината целосно потребно е да направите претплата за изданието за Април 2021.
Доколку сте претплатени за актуелното издание, потребно е да се најавите со вашето корисничко име и лозинка.

Поврзани текстови

Кошничка

Cart is empty

Вкупно
ден0.00
0
LeMonde Diplomatique - македон

FREE
VIEW