Le Monde Diplomatique – Македонско издание

Наставата на далечина осудена на пропаст

За да се овозможи „континуитет на образовниот процес“ ветен за време на карантинот, прво беше потребно сите да имаат интернет-врска и нов компјутер – па дури и повеќе компјутери, ако станува збор за поголеми семејства…

Од Клотилд Дозие


Фото: Headway / Unsplash

Во февруари, поминаа три месеци откако  60% од средношколците можеа да следат само половина настава, и повеќе од шест месеци откако шест-годишниците беа приморани да научат да читаат со маски на лицата. Просториите требаше да се вентилираат неколку пати на ден и покрај минусните температури, прекинати беа сите часови по физичко образование и...

За да ја прочитате содржината целосно потребно е да направите претплата за изданието за Април 2021.
Доколку сте претплатени за актуелното издание, потребно е да се најавите со вашето корисничко име и лозинка.

Поврзани текстови

Кошничка

Cart is empty

Вкупно
ден0.00
0
LeMonde Diplomatique - македон

FREE
VIEW