Le Monde Diplomatique – Македонско издание

На Обединетото Кралство му недостига оружје

Од пролетта, огромен недостиг на работна сила го погоди Обединетото Кралство. Транспорт, земјоделство, индустрија, угостителство… Многу сектори се погодени, особено оние кои се навикнаа да се потпираат на ниско платена европска работна сила. За владата ова се привремени потешкотии на патот кон Брегзит што ќе ја ослободи британската економија.

Од Тристан де Бурбон-Парм*
Автор на „Boris Johnson. Un Européen contrarié“ (објавено од François Bourin, 2021 година).


Фото: Bernadett Varga/Pexels

Животот на г. Хајвел Кларк се промени во последните шест месеци. За подобро. „Пред две години ѝ реков на мојата девојка : „Ако требаше да го направам тоа повторно, немаше да бидам возач на камион“, се сеќава насмеаниот 50-годишник, кој живее во далечните северни предградија на Лондон, британскиот главен град....

За да ја прочитате содржината целосно потребно е да направите претплата за изданието за Декември 2021.

Доколку веќе сте претплатени за актуелното издание, потребно е да се најавите со вашето корисничко име и лозинка.

Поврзани текстови

Кошничка

Cart is empty

Вкупно
ден0.00
0
LeMonde Diplomatique - македон

FREE
VIEW