Музиката како израз на протест против класната и расната поделеност (Прв дел)

„Насилството им користи само на оние што немаат што да загубат.“ Жан Пол Сартр Големиот пијанистички виртуоз Дјук Елингтон еднаш ќе изјави дека, „господарите уплашени од тишината на своите робови ќе им наложат да пејат, како не би им дале можност да размислуваат и коваат план за одмазда и ослободување“. … Продолжи со читање Музиката како израз на протест против класната и расната поделеност (Прв дел)