Музиката како израз на протест против класната и расната поделеност (Втор дел)

…Податоците говорат дека до пред крајот на Првата светска војна, на полињата ширум делтата на Мисисипи, 94,5%  од црнечките семејства работат како наемни работници и се главна работна сила, а едвај 5,5% поседуваат земја која ја обработуваат за свои потреби. Сето ова придонесува во редовите на црнечката заедница да се … Продолжи со читање Музиката како израз на протест против класната и расната поделеност (Втор дел)