вторник, 5 Мар 2024 / 15:28:44
Le Monde Diplomatique – Македонско издание

Музиката како израз на протест против класната и расната поделеност (Втор дел)

Од многу причини антагонизмот против бранот црнечка музика ќе се одржи уште долги години, како во вид на бојкот, така и преку системски мерки кои неретко содржеле репресивен карактер. Познато е дека многу музички уметници ќе бидат предмет на истрага и следење од страна на ФБИ поради наводни недозволени активности

Од Гордан Стошевиќ
политички новинар и марксистички теоретичар, основач и главен и одговорен уредник на интернационалниот марксистички веб портал ilgridodelpopolo.com; Колумнист во неколку домашни и странски медиуми, а негови интервјуа, колумни и политички анализи биле објавени во неколку реномирани светски електронски и пишани медиуми како: monthlyreview.org, contropiano.org и marx21.it


Фото: Mark Pecar / Unsplash

...Податоците говорат дека до пред крајот на Првата светска војна, на полињата ширум делтата на Мисисипи, 94,5%  од црнечките семејства работат како наемни работници и се главна работна сила, а едвај 5,5% поседуваат земја која ја обработуваат за свои потреби. Сето ова придонесува во редовите на црнечката заедница да се...

За да ја прочитате содржината целосно потребно е да направите претплата за изданието за Јули 2021.
Доколку веќе сте претплатени за актуелното издание, потребно е да се најавите со вашето корисничко име и лозинка.

Поврзани текстови

Кошничка

Cart is empty

Вкупно
ден0.00
0
LeMonde Diplomatique - македон

FREE
VIEW