Le Monde Diplomatique – Македонско издание

Сеприсутен поим... и толку згоден

Мувата и резилиентноста

„Информирање и убедување, од рационални елементи, на поединец кој не е тоа, а не е релевантно за него да го промени своето однесување. Поттикнувањето вклучува промена на однесувањето, а не само промена на сликата. Неговиот предизвик не е да создаде мотивација, туку да ги натера луѓето да преминат од намера кон акција. Намерата се создава преку педагогија и комуникација. Дејството е создадено со прекинувач во однесувањето

Евелин Пијлер


Фото: Timi Keszthelyi / Pexels

„Овде, резилиентноста има вкус на специјалитет од мешано мелено месо во свинска марама“. Помалку од една недела по нападите од 13.11.2015 г., горнава реченица  можеше да се прочита во една статија во списанието Монд каде се фали еден ресторан. Може да се претпостави дека специјалитетот од мешано мелено месо во свинска марама...

За да ја прочитате содржината целосно потребно е да направите претплата за изданието за Мај 2021.
Доколку веќе сте претплатени за актуелното издание, потребно е да се најавите со вашето корисничко име и лозинка.

 

Поврзани текстови

Кошничка

Cart is empty

Вкупно
ден0.00
0
LeMonde Diplomatique - македон

FREE
VIEW