Le Monde Diplomatique – Македонско издание

Мустаќи за сите!

Работници кои се борат против големата несигурност, клиенти „земени во заложништво“, синдикати чиј легитимитет да се зборува во име на работниците е оспорен, контра аргументи на „економската реалност“ и прашања пошироки од конкретната борба за двете страни. Дали оваа мала музика звучи познато? Можеби е. Освен што во оваа 1907 година, конфликтот е за правото на мустаќи.


Од Матје Кологан*
*Нацртувач


Фото: pexels

Мустаќите се сериозна работа. Не се шегуваме со тоа. Ги де Мопасан ја наведува хероината на La Moustache да каже. „Навистина маж без мустаќи повеќе не е маж (...) мустаќите се од суштинско значење за мажествената физиономија. Не, никогаш не можете да замислите колку оваа мала четка со влакна на...

За да ја прочитате содржината целосно потребно е да направите претплата за изданието за Август 2022.
Доколку веќе сте претплатени за актуелното издание, потребно е да се најавите со вашето корисничко име и лозинка.

Поврзани текстови

Кошничка

Cart is empty

Вкупно
ден0.00
0
LeMonde Diplomatique - македон

FREE
VIEW