Le Monde Diplomatique – Македонско издание

Соединетите Американски Држави, како доста наметливи соседи

Мексико го потресе американското старателство

Останува да се види дали мексиканскиот претседател ќе може да го убеди својот нов колега, г. Бајден, да ги разгледа условите за соработка за миграција што досега беше неефикасна и погубна од аспект на безбедноста

Луи Алберто Регада
Новинар


Фото: Robbie Herrera / Unsplash

На 15 декември 2020 година, мексиканскиот претседател Андрес Мануел Лопез Обрадор (познат како „AMLO“) испрати писмо со честитки до г. Џозеф Бајден, кој неколку недели порано беше избран во белата куќа. Среде очекуваните честитки, писмото е пратено со едноставната добрососедска дипломатија : „Сигурни сме дека со вас ќе биде можно...

За да ја прочитате содржината целосно потребно е да направите претплата за изданието за Мај 2021.
Доколку веќе сте претплатени за актуелното издание, потребно е да се најавите со вашето корисничко име и лозинка.

 

Поврзани текстови

Кошничка

Cart is empty

Вкупно
ден0.00
0
LeMonde Diplomatique - македон

FREE
VIEW