Le Monde Diplomatique – Македонско издание

Крајна игра за Болоре во Африка?

Се шират гласини во врска со продажбата на африканските транспортни и логистички активности на групацијата Болоре. Соочена со меѓународна конкуренција, акумулирачки неуспеси во однос на инвестициите, особено во Камерун и Бенин, мултинационалната компанија исто така акумулира правни неуспеси, вклучително и вмешаност на нејзиниот извршен директор во корупциски случај во Того.

Од Фани Пиџо
Новинар


Фото: Pexels/Pixabay

„Групата Болоре не ги коментира гласините во печатот во врска со нејзините транспортни и логистички активности“. Со оваа лаконска изјава во една реченица, објавена на 15 октомври 2021 година, прес-службата на францускиот гигант одговара на гласините дека е „подготвен да ја продаде“ својата логистичка филијала на африканскиот континент. Според Le...

За да ја прочитате содржината целосно потребно е да направите претплата за изданието за Декември 2021.

Доколку веќе сте претплатени за актуелното издание, потребно е да се најавите со вашето корисничко име и лозинка.

Поврзани текстови

Кошничка

Cart is empty

Вкупно
ден0.00
0
LeMonde Diplomatique - македон

FREE
VIEW