вторник, 5 Мар 2024 / 15:03:05
Le Monde Diplomatique – Македонско издание

Каква коалиција против буржоаскиот блок?

Изборниот успех на „буржоаскиот блок“ на Макрон во 2017 година и одржувањето на крајната десница на исклучително високи нивоа, се чинеше дека ја зајакнаа застапеноста, доминантна на политичкото поле и во медиумите, на делови од работничката класа опседнати со имиграција и непријателски настроени кон напредокот.

Од Пјер Рембер


Фото: Markus Spiske/Pexels

Тој е син на лекари, учел во католичко училиште во Амиен, дипломирал на Парискиот институт за политички студии, ја посетувал Националната школа за администрација на Франција, инспектор за финансии, инвестициски банкар. Таа е ќерка на директор на компанија, поранешен ученик во католичко средно училиште во Версај, дипломирала на Високата школа...

Поврзани текстови

Кошничка

Cart is empty

Вкупно
ден0.00
0
LeMonde Diplomatique - македон

FREE
VIEW