Le Monde Diplomatique – Македонско издание

Како поранешниот британски премиер стана многу заинтересиран за филантропијата

Институтот „Тони Блер“ – во потрага по бизнис во Африка

Кога ја напушти резиденцијата на британските премиери во јуни 2007 година, оставајќи ја Лабуристичката партија во тотален распад, Тони Блер убаво си ги искористи вредните контакти што ги имаше собрано во текот на неговата деценија на чело на Велика Британија, за да се зафати со меѓународен бизнис.

Од Реми Карејол
Новинар


Фото: Ketut Subiyanto / Pexels

Во африканската држава Мали, националниот суверенитет не е шега. Кога, на 23 март 2021 година, владата, произлезена од државниот удар од 18 август 2020 година1, објави дека партнерство за „техничка поддршка“ било склучено со Институтот за глобални промени „Тони Блер“, кој ќе ја советува при изработка на нов Устав на Мали,...

За да ја прочитате содржината целосно потребно е да направите претплата за изданието за Август 2021.
Доколку веќе сте претплатени за актуелното издание, потребно е да се најавите со вашето корисничко име и лозинка.

Поврзани текстови

Кошничка

Cart is empty

Вкупно
ден0.00
0
LeMonde Diplomatique - македон

FREE
VIEW