Le Monde Diplomatique – Македонско издание

Хитлер, Сталин и Нобеловата награда за мир

Во Брисел, просториите на домот на европската историја посветени на Втората светска војна се чини дека ја поставуваат резолуцијата „за важноста на европската меморија за иднината на Европа“, усвоена на 19 септември 2019 година од европарламентарците, кој ги става на еднакво рамниште „комунистичките и нацистичките режими

Од Жан Батист Мале
Новинар


Фото: Pierrick Le Cunff / Unsplash

Во Брисел, паркот Леополд е дом на еден необичен музеј, кој од инаугурацијата на 6 мај 2017 година, веќе привлече половина милион посетители. Таму влегуваме преку безбедносна брава каде чуварите го проверуваат нашиот идентитет, ги поминуваат на рентген личните работи и ја проверуваат температурата со термална камера. Ги ставаме слушалките...

За да ја прочитате содржината целосно потребно е да направите претплата за изданието за Мај 2021.
Доколку веќе сте претплатени за актуелното издание, потребно е да се најавите со вашето корисничко име и лозинка.

 

Поврзани текстови

Кошничка

Cart is empty

Вкупно
ден0.00
0
LeMonde Diplomatique - македон

FREE
VIEW