Le Monde Diplomatique – Македонско издание

GiFi или победата на ѓубрето

Во 2021 година, групацијата GiFi има 6.000 вработени и има 513 продавници во Франција, како и околу четириесет брендови под концесија во прекуокеанските територии, во Шпанија, во Швајцарија и во Африка. Преку подружници и групни фондови, г-дин Жинесте има за цел да ги достигне бројките на 1.000 продавници и 10.000 вработени до 2027 година

Од Филип Баке
Новинар


Фото: Eduardo Soares / Unsplash

„Ја сакам мојата компанија! Среќен сум што сум дел од неа.  Јас, јас живеам за неа, таа е мојот живот! “ Со фламенко мелодија, Маноло Гименез, позната личност од циганска музика, пее на чело на група вработени кои танцуваат во седиштето на GiFi во Вилнев-сир-Ло. На маиците, како и на транспарентите,...

За да ја прочитате содржината целосно потребно е да направите претплата за изданието за Јуни 2021.
Доколку веќе сте претплатени за актуелното издание, потребно е да се најавите со вашето корисничко име и лозинка.

Поврзани текстови

Кошничка

Cart is empty

Вкупно
ден0.00
0
LeMonde Diplomatique - македон

FREE
VIEW