Le Monde Diplomatique – Македонско издание

Етика – Морална филозофија во деловните процеси и донесувањето на одлуките

Етиката, исто така позната како морална филозофија, се дефинира како дисциплината што се занимава со тоа што е морално добро или лошо и што е морално правилно или неправилно. Благодарение на тоа што Етиката ни задава одредени морални принципи и правила преку кои што проценуваме што е правилно, стануваме поконзистентни во нашите постапки што нè прави подоверливи и посигурни за другите луѓе

Михаил Китановски, интернационален бизнис и менаџмент консултант
Владимир Китановски, консултант за развој


Фото: Razvan Chisu / Unsplash

Секој ден, сè помалку и помалку сме сигурни во тоа што ќе се случи утре. Благодарение на светската пандемија која што трае веќе значително време, светот се промени нагло и секојдневно се менува. Тој е до толку променет што начините на работење и живеење што биле навидум универзални со години,...

За да ја прочитате содржината целосно потребно е да направите претплата за изданието за Мај 2021.
Доколку веќе сте претплатени за актуелното издание, потребно е да се најавите со вашето корисничко име и лозинка.

 

Поврзани текстови

Кошничка

Cart is empty

Вкупно
ден0.00
0
LeMonde Diplomatique - македон

FREE
VIEW