Le Monde Diplomatique – Македонско издание

Јануари 2023

Таен договор за кубански ракетни оружја

Editor MONDE
На 28 октомври 1962 година, истиот ден кога Никита Хрушчов јавно го објави повлекувањето на нуклеарните балистички ракети што неговите сили ги распоредиле на островот Куба, советскиот лидер испрати доверливо писмо до американскиот претседател Џон...

Кошничка

Cart is empty

Вкупно
ден0.00
0
LeMonde Diplomatique - македон

FREE
VIEW