Le Monde Diplomatique – Македонско издание

Октомври 2022

„Донеси го шишето!“

Editor MONDE
Едвај два месеци по локдаунот на британското население, шефот на кабинетот на поранешниот британски премиер Борис Џонсон покани повеќе од сто вработени на приватна забава во градината на Даунинг Стрит. "Донеси го твоето шише", пишува...

Во Чиле, левицата е разочарана од народот

Editor MONDE
Отфрлањето од страна на огромното мнозинство на чилеанското население на нацрт-устав признаен по неговите многубројни достигнувања, ги втурна прогресивните интелектуалци во меланхолија.[i] Уште еднаш, народот едноставно ги разочара. Запрепастувањето е дотолку поголемо бидејќи, во последниве...

Кошничка

Cart is empty

Вкупно
ден0.00
0
LeMonde Diplomatique - македон

FREE
VIEW