понеделник, 29 Мај 2023 / 13:33:20
Le Monde Diplomatique – Македонско издание

Септември 2022

„Уморни сме од оваа војна“

Editor MONDE
Ја напуштивме Москва пред неколку часа. Покриен со бледо портокалова светлина која произлегува од ноќните светла, автопатот изгледа како бескрајна змија. Одеднаш се појавува сенка на нашата десна страна: воен конвој. Буквата „Z“ прикажана на...

Пацифистите и главниот град на светот

Editor MONDE
По неговото пристигнување во Брисел на почетокот на септември 1911 година, поранешниот американски дипломат Урбан Леду отиде во седиштето на Унијата на меѓународни здруженија. Таму запознал две личности на мировното движење: библиографот Пол Отле и...

Кошничка

Cart is empty

Вкупно
ден0.00
0
LeMonde Diplomatique - македон

FREE
VIEW