четврток, 1 Дек 2022 / 13:39:33
Le Monde Diplomatique – Македонско издание

Мај 2022

Има ли опасност ООН да умре?

Editor MONDE
Њујорк. Советот за безбедност на Организацијата на обединетите нации (ООН). 21 февруари 2022 година. Откако, како и повеќето негови колеги, ја осуди руската агресија врз Украина, кенискиот амбасадор Мартин Кимани ги прошири своите забелешки: „Понатаму,...

Отпадот – слепа точка на нуклеарното заживување

Editor MONDE
Соочен со климатскиот предизвик, претседателот Макрон и неколку политички партии сметаат дека нуклеарната енергија претставува еден влог, макар и хазардерски, за Франција. Покрај прашањата за ризик и долгорочна профитабилност, овој метод на генерирање на електрична...

Кошничка

Cart is empty

Вкупно
ден0.00
0
LeMonde Diplomatique - македон

FREE
VIEW