Le Monde Diplomatique – Македонско издание

Април 2022

Европа соочена со дилемите на суверенитетот

Editor MONDE
Спектакуларна слика: во петок, 10 март 2022 година, во  галеријата на воените победи во Версајската палата, претседателите на Европскиот совет (Белгиецот Шарл Мишел), на Француската Република Емануел Макрон, на Европската комисија (Германката Урсула фон дер...

Нарушување на глобалниот пазар на нафта и гас

Editor MONDE
На мета е „главната артерија на руската економија“ со забрана на увозот на нафта, природен гас и други енергетски производи од Русија: ова е стратегијата усвоена на 6 март од страна на САД за казнување...

Рускиот лонец

Editor MONDE
Кога ќе ставите лонец со ладна вода на оган, на почетокот ништо не се случува. Или подобро кажано, се чини дека ништо не се случува. Молекулите се зголемуваат со температурата без да покажат реакција, додека...

Кошничка

Cart is empty

Вкупно
ден0.00
0
LeMonde Diplomatique - македон

FREE
VIEW