четврток, 1 Дек 2022 / 15:17:56
Le Monde Diplomatique – Македонско издание

Ноември 2021

САД повторно ги научија лекциите од Виетнам

Editor MONDE
Застанувајќи против сите поддржувачи на продолжување на присуството на американски војници во Авганистан, претседателот Џозеф Бајден успеа да собере против себе еден огромен фронт, почнувајќи од традиционалните тврдокорни интервенционисти, загрижени да ја потврдат глобалната супериорност...

Клима, конференција во потрага по изгубеното време

Editor MONDE
Oд 31 октомври до 12 ноември 2021 година, Глазгов е домаќин на дваесет и шестата конференција на партиите (на англиски „Conference of the parties“ или COP26) на Рамковната конвенција на Обединетите нации за климатски промени...

Неконтролирани цени на енергијата

Editor MONDE
Од крајот на летото 2021 година, цените на енергијата се зголемуваат во сите региони во светот. Оттогаш, регулираната тарифа за гас во Франција се зголеми дури за 57% за домаќинствата од јануари о.г. Електричната енергија...

Кошничка

Cart is empty

Вкупно
ден0.00
0
LeMonde Diplomatique - македон

FREE
VIEW