Le Monde Diplomatique – Македонско издание

Август 2021

Злобна реклама

Editor MONDE
Овој 27 ноември 2020 година, во „France Télévisions“, камерите на јавниот сервис донекаде снимаа специјална програма наречена „Општи држави за комуникација“. Од г-ѓа Мерцедес Ера, извршен претседател на „Havas Worldwide“, до г. Франк Жерве, потпретседател...

Арапскиот свет во времето на #Metoo

Editor MONDE
Алжир, 3 октомври 2020 година. Безживотното тело на млада девојка е откриено на бензинска пумпа во источното предградие. Хаима Ф. (19 години) била силувана и избодена пред да биде запалена со бензин. Нејзиниот убиец, кој...

Ток-шоу – големата руска занимација

Editor MONDE
„Дали би презеле на себе да управувате со народ кој расудува? За да ги спречите луѓето да расудуваат, мора да им наметнете чувства“, вака Оноре де Балзак и потенцира на војвотката од Ланже (Ланже, 1834 г.). Како...

Институтот „Тони Блер“ – во потрага по бизнис во Африка

Editor MONDE
Во африканската држава Мали, националниот суверенитет не е шега. Кога, на 23 март 2021 година, владата, произлезена од државниот удар од 18 август 2020 година1, објави дека партнерство за „техничка поддршка“ било склучено со Институтот за...

Кошничка

Cart is empty

Вкупно
ден0.00
0
LeMonde Diplomatique - македон

FREE
VIEW