Le Monde Diplomatique – Македонско издание

Бразил

Во 2021 година, повеќе од 125 милиони Бразилци, или дури 58% од населението, се необезбедени во исхраната, а 20 милиони се гладни. Малкумина од нив планираат да гласаат за Болсонаро. Надвор од ваков контекст, секогаш обезбедени, на поддржувачите на поранешниот капетан, гневот расте со откритијата на парламентарната истражна комисија на Сенатот, контролирана од опозицијата…

од Силвио Качија Бава
Директор на бразилското издание на Le Monde diplomatique.


Фото: Matheus Bertelli/Pexels

Западнат во пандемија што доби изглед на кошмар, Бразил се чини дека живее во агонијата на својот најнов демократски период. Веќе неколку месеци, коалицијата на сили предводена од претседателот Жаир Болсонаро, избран во 2018 година, ја искористува својата позиција на сила да го нападне парламентот и судството. Операција на поткопување...

За да ја прочитате содржината целосно потребно е да направите претплата за изданието за Октомври 2021.

Доколку веќе сте претплатени за актуелното издание, потребно е да се најавите со вашето корисничко име и лозинка.

Поврзани текстови

Кошничка

Cart is empty

Вкупно
ден0.00
0
LeMonde Diplomatique - македон

FREE
VIEW