Le Monde Diplomatique – Македонско издание

Барак Обама, од Дон Кихот до Санчо Панса

На почетокот на своите мемоари, потсетувајќи се кога беше млад активист, г. Обама трогнато кажува: „Бев како Дон Кихот без Санчо Панса. Во Белата куќа, сè што останува на овој витез за одмазда е витката фигура.“

Серж Халими


Фото: Lubo Minar / Unsplash

Делата на политичките лидери кои сакаат да се навратат на нивната кариера по разочарувањето, заслужуваат да бидат прочитани од оние кои би сакале да направат подобро од нив. Кога ќе бидат принудени да го признаат разочарувањето што го предизвикале, тие честопати тоа го препишуваат на нереализмот на нивните приврзаници, на...

За да ја прочитате содржината целосно потребно е да направите претплата за изданието за Мај 2021.
Доколку веќе сте претплатени за актуелното издание, потребно е да се најавите со вашето корисничко име и лозинка.

 

Поврзани текстови

Кошничка

Cart is empty

Вкупно
ден0.00
0
LeMonde Diplomatique - македон

FREE
VIEW