Le Monde Diplomatique – Македонско издание

Услови за користење

martin

Услови за користење

Со пристапување до веб-страницата на www.monde-diplomatique.mk („страницата“) односно користење на дигитално издание на весникот „Le Monde diplomatique“ или дигиталната апликација објавена од „Le Monde diplomatique македонско издание” („Дигитална апликација”), вие склучувате договор со „Симулакрум“ и се согласувате со условите што следат („Услови“). Оваа страница е во сопственост и управувана од  „Друштво за издавање и публикации СИМУЛАКРУМ ДОО Скопје“.

Прегледајте ја нашата Политика за приватност за да се запознаете подетално со начинот на користење на податоците кои ги обезбедувате за себе.

Интелектуална сопственост

Содржината и дизајнот на веб-страницата, дигиталната апликација и кој било материјал испратен до вас по електронска пошта или на друг начин ви е доставен во врска со страницата и / или дигиталната апликација (таквите содржини, дизајн и материјали се колективно наречени „Le Monde diplomatique македонско издание содржина”), е заштитен со авторските права на „Le Monde diplomatique” и неговите лиценцари.

Не е дозволено користење или репродукција на какви било трговски марки (како што се име и лого „Le Monde diplomatique македонско издание“ или други трговски имиња што се појавуваат на страницата или која било дигитална апликација) за било која цел без писмено одобрение од „Друштво за издавање и публикации СИМУЛАКРУМ ДОО Скопје“.

Може да ја добиете и прикажете содржината на „Le Monde diplomatique македонско издание“ од веб-страницата на компјутерски екран или мобилен уред, да печатите одделни страници на хартија (но не и да ги фотокопирате) и да ги зачувате таквите страници во електронска форма на вашиот компјутер или мобилен уред за ваша лична, некомерцијална употреба .

Може да ја користите дигиталната апликација само на уреди за кои се наменети, за ваша лична, некомерцијална употреба. Освен како што е експлицитно дозволено погоре, недозволена репродукција, менување или на кој било начин комерцијално експлоатирање на која било содржина на „Le Monde diplomatique македонско издание“.

Особено, но без ограничување на општата примена на ограничувањата во претходната реченица, не е дозволено ништо од следново без претходно писмено одобрение од „Le Monde diplomatique македонско издание“ односно „ Друштво за издавање и публикации СИМУЛАКРУМ ДОО Скопје “:

  • репродуцирање, чување или пренесување на „ Le Monde diplomatique македонско издание содржина“ на која било друга веб-страница, група за вести, список за испраќање, електронска огласна табла, сервер или друг уред за складирање поврзан на мрежа, како и редовно или систематско зачувување во електронска или печатена форма на целата или кој било дел од содржината на „Le Monde diplomatique македонско издание“;
  • модифицирање, објавување, пренесување, учество во трансфер или продажба, репродукција, создавање деривативен дел како и дистрибуција, изведување, прикажување или на кој било начин експлоатација на целата или кој било дел од содржината на „Le Monde diplomatique македонско издание“ (вклучително и како дел од која било библиотека, архива или слична услуга) без претходна писмена согласност од „Симулакрум“; или
  • отстранување на известувањето за авторско право или трговска марка од сите копии на содржината на „Le Monde diplomatique македонско издание“ направена според овие Услови.

Секоја употреба на содржина на „Le Monde diplomatique македонско издание“ што не е специфично дозволена погоре е изречно забранета.

Регистрација, лозинки и одговорности

Вие сте одговорни за ажурирање и доверливост на вашите информации и лозинки.

Одредени области или карактеристики на страницата и / или дигиталната апликација можат да бидат отворени само за регистрирани корисници или претплатници.

Со регистрирање на страницата, а исто така не станувајќи претплатник, ќе станете клиент на „Le Monde diplomatique македонско издание“ како „Регистриран корисник“. Да се ​​биде регистриран корисник ќе има право на одредени придобивки. Треба редовно да ја проверувате страницата за поволности бидејќи оваа страница ќе се ажурира од време на време.

„ Le Monde diplomatique македонско издание “ го задржува правото да ја менува содржината на  „Le Monde diplomatique македонско издание“ од време на време достапна на регистрираните корисници. Покрај тоа, и ако ни дозволите при регистрација на вашите податоци како регистриран корисник, ќе ве контактираме од време на време во согласност со вашите преференции и нашата Политика за приватност.

 

Вие сте единствено одговорни за доверливоста и употребата на пристапот до содржината на страната „Le Monde diplomatique македонско издание“ и / или дигиталните апликации користејќи го вашето корисничко име и / или лозинка.

Вие се согласувате веднаш да го известите „ Le Monde diplomatique македонско издание“ ако станете свесни за загуба, кражба или неовластено користење на која било лозинка, корисничка лична карта или адреса за е-пошта или за која било содржина на „ Le Monde diplomatique македонско издание “.

На „Le Monde diplomatique македонско издание“ потребно е да му дадете точни, целосни информации за регистрација и треба да го информирате „Le Monde diplomatique македонско издание“ за какви било промени во таквите информации.

Со цел да ја потврди вашата усогласеност со овие Услови, „Le Monde diplomatique македонско издание“ го задржува правото да ја следи и евидентира активноста на страницата и дигиталната апликација, вклучително и пристапот до содржината на „Le Monde diplomatique македонско издание“.

Секоја регистрација и претплата е за лична употреба само на регистрираниот корисник или на претплатникот. Не можете да ги споделувате вашите детали за најавување или лозинка со која било друга личност. Не можете да ја споделувате или пренесувате вашата претплата. „Le Monde diplomatique македонско издание“ не дозволува повеќе корисници (мрежни или на друг начин) да пристапуваат до страната и / или дигиталната апликација преку единствено име и лозинка и може да го откаже или суспендира вашиот пристап до страната и / или дигитална апликација ако го направите тоа, или прекршите некој од овие Услови без понатамошна обврска кон вас.

„ Le Monde diplomatique македонско издание“ нуди различни типови претплати („Претплати“), вклучително, на пример, претплати за дигитални изданија на „ Le Monde diplomatique македонско издание“ на месечно ниво,  пакет на дигитални изданија на полугодишно и годишно ниво како и пристап за употреба на дигиталната апликација.

„Le Monde diplomatique македонско издание“  го задржува правото да ги менува количините на содржина и видовите на услуги што ги става на располагање на различни категории на корисници во секое време, вклучително и без ограничување на регистрираните корисници.

„Le Monde diplomatique македонско издание“ ќе се обиде да ја обработи вашата претплата навремено, но не гарантира дека вашата претплата ќе биде активирана до одредено време.

Со поднесување на вашата уплата и другите детали за претплатата, доставувате барање до нас за да купите претплата односно да се претплатите на конкретното издание.

Вашата понуда ќе биде прифатена од наша страна и договор ќе се формира кога успешно ќе ги потврдиме вашите плаќања и детали за контакт, и во тој момент ќе ви обезбедиме (или, во случај на претплата на подарок, примателот на подарокот) пристап до претплатата.

Вие ќе добиете писмена потврда кога вашето барање за претплата ќе биде прифатено (почетокот на пополнување на барањето за претплатата не значи прифаќање на истата).

 

Откажување на претлата

Со поставување на Вашата нарачка се согласувате дека можеме веднаш да ја започнеме вашата дигитална претплата и потврдувате дека ќе го изгубите правото на поврат на средствата во врска со купеното издание или изданија на „Le Monde diplomatique македонско издание“.

Надоместоци и плаќања

Вие сте одговорни за какви било надоместоци што се плаќаат, вклучувајќи ги и сите процеси или други надоместоци што ги наплатува банката или провајдерот на плаќањето.

Цената што треба да се плати за вашата избрана претплата ќе ви биде јасно прикажана на страниците за согласност за претплата или на друг начин за време на процесот на претплата и може да варира од време на време (пр. во случаи на промоции и надоместоци).

Вие се согласувате да ги плаќате надоместоците по стапки известени за вас во моментот кога ја купувате претплатата, заедно со сите процеси или други приходи што ги наплатува банката/ провајдерот на плаќањето. Подобноста за какви било попусти се утврдува во времето кога се претплаќате и не може да се менува за време на траењето на вашата претплата.

Сите плаќања (вклучувајќи ги и сите применливи даноци) мора да се направат однапред во МКД односно валута одредена од „Le Monde diplomatique македонско издание“.

 

 

Вие сте одговорни за плаќање на сите трошоци поврзани со употребата, од вас или некој друг, на страната и / или дигитална апликација.

Кога купувате претплата или пристап до која било друга содржина на „Le Monde diplomatique македонско издание“, треба да ни доставите целосни и точни информации за плаќање. Со доставување детали за плаќање, потврдувате дека имате право да ги користите тие детали за плаќање за оваа намена.

Доколку не добиеме одобрение за плаќање или ако некое овластување е откажано последователно, можеме веднаш да го прекинеме или да го суспендираме вашиот пристап до содржината на вашата претплата на „Le Monde diplomatique македонско издание“ . Дополнително, во услови на сомнителни околности може да контактираме со банката што е провајдер на плаќањето или органи за спроведување на законот или други соодветни трети лица.

 

Политика за приватност и политика за колачиња (“cookies“)

„Le Monde diplomatique македонско издание“ ја почитува вашата приватност. Информациите што ќе ги дадете за себе на „ Le Monde diplomatique македонско издание “  ќе се користат во согласност со Политиката за приватност  на „Le Monde diplomatique македонско издание“.

Со посета на нашата веб-страница се овозможени колачиња и прифаќање колачиња преку нашата алатка за согласност за колачиња, вие се согласувате со употреба на колачиња, како што е објаснето во Политиката за колачиња.

За повеќе информации за тоа како ги користиме колачињата и за управување со вашите преференции, видете ја Политиката за колачиња.

Промени на страницата и дигиталната апликација

„Le Monde diplomatique македонско издание“ го задржува правото, според своето дискреционо право и во кое било време, да суспендира, менува, модифицира, додава или отстранува делови од содржината на „ Le Monde diplomatique македонско издание “ достапна на страната и / или на дигитална апликација во секое време и да ја ограничи употребата и пристапноста на страницата и нејзината дигитална апликација.

„Le Monde diplomatique македонско издание“ нема да биде одговорен за околностите надвор од негова контрола. „Le Monde diplomatique македонско издание“ нема да биде одговорен за какво било доцнење или неуспех во извршувањето или прекинување на испораката на „ Le Monde diplomatique македонско издание“ содржината, што може да резултира директно или индиректно од каква било причина или околност надвор од нејзината или нивната разумна контрола, вклучувајќи, но не ограничувајќи се на неуспех на електронска или механичка опрема или комуникациски линии, телефонски или други проблеми со меѓусебната врска, компјутерски вируси, неовластен пристап, кражба, грешки на операторот, тешки временски услови, земјотреси или природни катастрофи, штрајкови или други проблеми со трудот, војни , или ограничувања на владата.

 

 

 

Кошничка

Cart is empty

Вкупно
ден0.00
0
LeMonde Diplomatique - македон

FREE
VIEW