четврток, 1 Дек 2022 / 14:45:20
Le Monde Diplomatique – Македонско издание

Санкции со две острици

Верувајќи дека може брзо да го собори украинскиот режим, Москва ги прецени своите вооружени сили. Но, погрешните пресметки на Кремљ имаат и своја лоша страна на Запад.


Од Елен Ришар


Фото: Pexels

Пред неколку месеци европските водачи сакаа да веруваат дека „тоталната економска и финансиска војна“ започната против Москва ќе претставува само една „прошетка“. „Русија е многу голема земја и голем народ (...), но таа не е повеќе од БДП на Шпанија“, рече комесарот за внатрешен пазар, Тиери Бретон, за РТЛ на...

За да ја прочитате содржината целосно потребно е да направите претплата за изданието за Ноември 2022.
Доколку веќе сте претплатени за актуелното издание, потребно е да се најавите со вашето корисничко име и лозинка.

Поврзани текстови

Кошничка

Cart is empty

Вкупно
ден0.00
0
LeMonde Diplomatique - македон

FREE
VIEW