вторник, 5 Мар 2024 / 14:59:59
Le Monde Diplomatique – Македонско издание

Заблуди околу балон

Три недели подоцна, сè уште не е јасно дали сите овие уреди биле под контрола на Кинезите или дури и дали носеле некакви инструменти за шпионирање. Иако Вашингтон призна дека некои балони не се кинески, многу Американци остануваат убедени дека „малите жолти луѓе“ имаат лоши планови против нивната голема земја на демократијата.


од Мартин Булар


Фото: zhugewala/pexels

За неколку часа, „Заспаниот Џо“ - прекарот што му го дадоа неговите противници на американскиот претседател – се претвори во „Терминатор“. Тој го мобилизираше авионот Ф-22 и неговите најсовремени ракети за да го собори кинескиот балон на 4 февруари, „голем колку три автобуси“, кој леташе на висина од околу дваесет...

За да ја прочитате содржината целосно потребно е да направите претплата за изданието за Март 2023.
Доколку веќе сте претплатени за актуелното издание, потребно е да се најавите со вашето корисничко име и лозинка.

Поврзани текстови

Кошничка

Cart is empty

Вкупно
ден0.00
0
LeMonde Diplomatique - македон

FREE
VIEW