Le Monde Diplomatique – Македонско издание

Елиминација на членовите на Лабуристичката партија во Обединетото Кралство

Неразбирливата стратегија на Кир Стармер, новиот лидер на лабуристите

Во неговото прво предизборно видео, емитувано кратко по остриот изборен пораз од декември 2019 година, г. Стармер беше претставен како предвесник на борбите во осумдесеттите и деведесеттите години на минатиот век.

Овен Хатерли
Автор на Црвената метропола: Социјализам и владата во Лондон (Repeater Books, 2020 година).


Фото: Getty Images

„Мора да ми верувате многу наивно“, пее Едвин Колинс на отворањето на омилениот албум на лидерот на британските лабуристи, Кир Стармер, You Can’t Hide Your Love Forever. „Вистина е дека го гледам само она што сакам да го видам.“ За време на 2020 година г. Стармер не само што успеа да го преземе лидерското место на Лабуристите, туку и да спроведе внатрешно уредување во кое не ги поштеди своите поддржувачи, како што беше случајот со училиштето каде стануваше збор за придобивки од лажната наивност.

Целосна статија 2.336 зборови

За да ја прочитате целосно статијата, претплатете се за издание Јануари 2021 или најавете се со Вашето корисничко име и лозинка.

Поврзани текстови

Кошничка

Cart is empty

Вкупно
ден0.00
0
LeMonde Diplomatique - македон

FREE
VIEW