Le Monde Diplomatique – Македонско издание

„Донеси го шишето!“

Светата функција на алкохолот како фактор на социјално поврзување се појавила на почетокот на кариерата на Џонсон. Како и неговиот претходник Дејвид Камерон, кој ја водеше владата од 2010 до 2016 година,  Џонсон го унапреди своето образование на Оксфорд со ентузијастичко членство во клубот Булингдон, студентско братство со заеднички вкус за луксузни вечери, пиење и вандализам, чиј буџет делумно оди за надоместување на штетата што ја прават неговите членови….


Од Луси Елвен*


Фото: mateusz-dach/pexels

Едвај два месеци по локдаунот на британското население, шефот на кабинетот на поранешниот британски премиер Борис Џонсон покани повеќе од сто вработени на приватна забава во градината на Даунинг Стрит. "Донеси го твоето шише", пишува во е-поштата за покана. Така започнува серијата на тајни приватни прослави кои, помеѓу 2020 и...

За да ја прочитате содржината целосно потребно е да направите претплата за изданието за Октомври 2022.
Доколку веќе сте претплатени за актуелното издание, потребно е да се најавите со вашето корисничко име и лозинка.

Поврзани текстови

Кошничка

Cart is empty

Вкупно
ден0.00
0
LeMonde Diplomatique - македон

FREE
VIEW